vissza
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Rólunk

11. Győrkőcfesztivál

Győr, 2018. július 6-8.

A Vaskakas Bábszínház immár 11. alkalommal rendezi meg a Győrkőcfesztivált, ezúttal július 6. és 8. között. A fesztivál koncepciója változatlan: a cél, hogy egy hétvégére játszótérré változzon Győr egész belvárosa.

A főszervezők a korábbi évekhez hasonlóan 2018-ban is tematikusan, művészeti áganként helyezik el a fesztivál programjait a Belváros területén (Széchenyi tér, Kazinczy utca, Király utca, Bécsi kapu tér, Vársétány, Várágyúk, Zechmeister utca, Rába kettős híd, Radó-sziget).

A szervezők fontosnak tartják, hogy a Győrkőc, amely mára 50 ezer egyéni látogatójával Közép-Európa legnagyobb gyerekfesztiváljává vált, megőrizze művészeti fesztivál jellegét, éppen ezért a háromnapos rendezvénysorozat „tömegjátékai” esetében is fontos szempont az egyediség és a művészi minőség. Hogy a fesztivál jó úton jár e törekvésével, kiválóan jelzik az elmúlt években kapott díjak: a Magyar Fesztivál Szövetség három egymást követő alkalommal ítélte oda a Győrkőcnek a kiváló művészeti fesztivál védjegyet; az Európai Fesztivál Szövetség két egy más utáni alkalommal helyezte a Győrkőcöt a minősített európai fesztiválok közé; a Magyar Turizmus Zrt. döntése értelmében pedig a fesztivál büszkén viseli a „Nyugat-Dunántúl kiemelt turisztikai rendezvénye” pecsétet.

A Győrkőc mottója továbbra is: „10 helyszínen 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van” – vagyis a Győrkőcfesztivál minden, Győrbe látogató, Győrkőckarszalagot kiváltó 14 év alatti gyerek számára ingyenes. Ez az ingyenesség természetesen nem valósulhatna meg a fesztivál nagylelkű támogatói nélkül. A programsorozat főtámogatója Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, amely immár 11. alkalommal állt a főszervező Vaskakas Bábszínház mellé, jelentős anyagi és infrastrukturális segítséget egyaránt nyújtva. Emellett kiemelten támogatja a Győrkőcöt az Emberi Erőforrások Minisztériuma valamint a Nemzeti Kulturális Alap, továbbá számos győri és Győr környéki vállalkozó – nélkülük a fesztivál nem lehetne az, ami. Hogy a Győrkőcfesztivált egész Győr, sőt az egész régió magáénak érzi, nem csak a helyi vállalkozók támogatása jelzi, hanem a több mint egy tucat együttműködő szakmai partner (a Rómer Múzeumtól a Pannonhalmi Főapátságig) és a több száz önkéntes segítő jelenléte.


Díjak

Europe for Festivals

2015-2016
2017-2018

 

Kiváló művészeti fesztivál

2011

2014

2017

 

Városmarketing díj

2015

2016

Nyugat-Dunántúl kiemelt rendezvénye

2014